Oppimassa maailman parhailta: Marko Yrjövuori

Jos minulta kysytään kuka on Suomen menestynein fysioterapeutti, niin vastaus on ehdottomasti Marko Yrjövuori. Menestymisen mittareita on toki monia, mutta jos olet toiminut ehkä maailman tunnetuimman ja kalleimman urheiluseuran Los Angeles Lakersin palveluksessa kiitellysti monen vuoden ajan niin lasken tämän menestykseksi.

Marko+Yrjövuori+ja+Kobe+Bryant

Marko ja ”joku” koripalloilija.

Tapasin Markon Los Angelesissa käydessäni elokuussa. Pääsin ensin seuraamaan hänen työskentelyään parin melko nimekkäänkin NBA-pelaajan kanssa, jonka jälkeen kävimme vielä lounaan verran juttelemassa alan hommista ja elämästä Losissa.

Tässä pari sekalaista muistivihkoon ja muistiin jäänyttä ajatusta:

  • Uskomattoman mukava ja ystävällinen kaveri tuo Marko! Losin aurinkoa voi varmaan syyttää kyseisestä asiasta.
  • Myös hänen yrityksessään (GameShape) käytetään Functional Movement Screeniä valmennuksen tukena. Jännä juttu, että tuo heikkojen lenkkien löytäminen liikkumisesta on näin muodissa…
  • Treenataan mielummin hyvin kuin paljon. Kerran päivässä fiksusti, ajatuksen kanssa ja mielellään on parempi kuin kahdesti päivässä puolivaloilla ja huonommalla motivaatiolla. Urheilijoillakin on muuta elämää…
  • Pienet yksityiskohdat ovat tekijä, jotka erottavat oikeasti parhaat hyvistä. Oli kyse sitten keskivartalon aktivointiharjoitteesta tai hyppytekniikasta niin pienillä asioilla voi olla suuri merkitys.
  • Neutraalista valmiusasennosta on nopeampi ja tehokkaampi liikkua. Jos olet pois tästä asennosta, joudut korjaamaan asennon ensin ja sitten vasta juoksemaan / hyppäämään tai teet nuo asiat ei-optimaalisesta asennosta jolloin et saa lihaksista kaikkea tehoa irti.
  • Kehon tukilihasten herättelyllä voidaan saada treenisessiosta hieman tuloksekkaampi. Hieman tuloksekkaampia treenejä hieman pidemmällä aikavälillä tekee hieman isomman eron suorituskyvyssä…
  • Manuaalinen terapia > sähköhoidot
  • PNF tekniikat soveltuvat sekä treenipuolelle että fysioterapiapuolelle. Ihan kuin tätäkin en olisi jo ennestään tiennyt, mutta kummasti näitä asioita unohtaa…
  • X-Band methodiin kannattaisi varmaan tutustua…

Kuten jo joskus aiemmin tuli blogissa todettua, on aina hienoa nähdä miten maailman parhaat hoitavat hommansa alasta tai lajista riippumatta. Se luo aina huikean motivaation omalle oppimiselle ja kehittymiselle. Marko ei tässä tapauksessa ollut poikkeus, vaan vahvistus sääntöön. Hieman ehdimme suunnitella mahdollista Jyväskylän visiittiä koulutuksen merkeissä ensi kesäksi, toivottavasti saadaan toteutettua…

Tässä vielä linkki Yle Urheilun tekemään tuoreeseen juttuun Markosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s