Tarina

”Haaveilin yläasteella ja lukiossa koripalloammattilaisen urasta. Siihen oli ihan oikeat edellytyksetkin ja osittain se on toteutunutkin, sillä olen saanut koripallon pelaamisesta rahaa. Pari kertaa minua pyydettiin pelaamaan myös muihin kaupunkeihin korkeammalle sarjatasolle, mutta jouduin kieltäytymään yhden asian takia:

Jalkani eivät kestäneet niin paljoa harjoittelua kuin ammattilaistasolla pelaaminen olisi vaatinut.

Tämä puolestaan juontaa juurensa juniorivuosina tehtyihin valintoihin. Ensin vaivasi polvissa Osgood-Schlatterin syndrooma useamman vuoden ajan. Sen kanssa pystyi kuitenkin treenaamaan polvitukien ja päivittäisen tulehduskipulääkkeen kanssa. Päivittäisen. Olin yläasteella.

Polvivaivat väistyivät kasvun pysähdyttyä, mutta niistä siirryttiin sulavasti suoraan ”penikkatautiin”. Pahimmillaan parikin juoksuaskelta aamulla bussiin ehtimiseksi sai aikaan koko päivän kestävät säärikivut. Pari vuotta niiden kanssa tuskailtuani molemmat jalat operoitiin jo silloin kuuluisan Aki Hintsan toimesta.

Ei auttanut tippaakaan.

Kiersin ennen leikkausta ja myös leikkauksen jälkeen useilla fysioterapeuteilla, osteopaateilla, naprapaateilla, jäsenkorjaajilla, kansanparantajilla ja ties millä. Taidettinpa homeopatiaakin joskus kokeilla. Mistään ei oikein tuntunut olevan ratkaisevaa apua.

Rakastin kuitenkin koripalloa ja pelasin ja treenasin muutaman vuoden ajan niin paljon kuin vain ikinä kivulta pystyin. Kukaan ei tätä estänyt. Tuloksena on edelleen jatkuva pieni turvotus säären sisäsyrjällä ja sen verran napakkaa arpikudoskertymää pitkään jatkuneen tulehduksen seurauksena ettei pohkeesta meinaa saada akupunktioneulaa läpi.

Tämä sai kuitenkin kymmenisen vuotta sitten aikaan sen, että lähdin itse aktiivisesti etsimään tietoa ”penikkataudin” hoidosta. Hurahdin ihmiskehon toimintaan täysin. Se hurahdus johti lopulta töihin fysiikkavalmentajana ja personal trainerina, fysioterapeutin tutkintoon ja useisiin reissuihin ympäri maailmaa sekä koulutuksiin että henkilökohtaisesti tapaamaan maailman parhaita fysioterapeutteja, personal trainereita ja fysiikkavalmentajia. Tavoitteena on aina ollut, että pystyisin

a) hoitamaan omat vaivani ja

b) auttamaan muita välttämään vastaavan kohtalon.

Henkilökohtaisesti ja muiden kautta kuultuani, nähtyäni ja koettuani millaista palvelua fysioterapian, fysiikkavalmennuksen ja personal trainingin saralla on saatavilla parhaimmillaan ja huonommillaan, koin ja koen edelleen, että tehtäväni on yrittää nostaa noiden palveluiden rimaa korkeammalle.

Oli kyseessä sitten nuori tai aikuinen urheilija tai tavallinen aktiiviliikkuja joka rakastaa harrastustaan, niin lajin tai harrastuksen poisottaminen kipujen tai loukkaantumisen takia vaikuttaa usein todella raskaasti. Ihminen ei ole onnellinen kun ei saa tehdä mitä rakastaa.

Tällä hetkellä ammatillisesti suurinta onnellisuutta minulle tuottaa, kun saan jollekin toiselle palautettua tuon onnellisuuden mahdollisuuden.

Siksi teen mitä teen.”

Jani

You-Are-My-Why

Varaa aika fysioterapiaan »

Tutustu personal training mahdollisuuksiin »

Koulutukset ja Workshopit »