Tarina

Miksi teen mitä teen?

Miksi olen käyttänyt kymmeniä tuhansia euroja erilaisiin lisäkoulutuksiin?

Miksi istun joka aamu kello kuudelta opiskelemassa?

Haaveilin yläasteella ja lukiossa koripalloammattilaisen urasta. Siihen oli ihan oikeat edellytyksetkin ja osittain se on toteutunutkin, sillä olen saanut koripallon pelaamisesta hieman rahaa. Olin mukana nuorten maajoukkueringeissä ja pari kertaa minua pyydettiin pelaamaan myös muihin kaupunkeihin korkeammalle sarjatasolle.  Jouduin kuitenkin kieltäytymään yhden asian takia:

Jalkani eivät kestäneet niin paljoa harjoittelua kuin ammattilaistasolla pelaaminen olisi vaatinut.

Tämä puolestaan juontaa juurensa juniorivuosina tehtyihin valintoihin. Ensin vaivasi polvissa Osgood-Schlatterin syndrooma useamman vuoden ajan. Sen kanssa pystyin treenaamaan polvitukien ja päivittäisen tulehduskipulääkkeen kanssa. Päivittäisen. Olin yläasteella. Hommassa ei ollut mitään järkeä.

Polvivaivat väistyivät heti kasvun pysähdyttyä, mutta niistä siirryttiin sulavasti suoraan ”penikkatautiin”. Pahimmillaan parikin juoksuaskelta aamulla bussiin ehtimiseksi sai aikaan koko päivän kestävät säärikivut. Pari vuotta niiden kanssa tuskailtuani molemmat jalat operoitiin jo silloin kuuluisan Aki Hintsan toimesta.

Ei auttanut tippaakaan.

Kiersin ennen leikkausta ja myös leikkauksen jälkeen useilla fysioterapeuteilla, osteopaateilla, naprapaateilla, jäsenkorjaajilla, kansanparantajilla ja ties millä. Taidettinpa homeopatiaakin joskus kokeilla. Mistään ei oikein tuntunut olevan ratkaisevaa apua.

Rakastin kuitenkin koripalloa ja pelasin ja treenasin muutaman vuoden ajan niin paljon kuin vain ikinä kivulta pystyin. Kukaan ei tätä estänyt. Tämän tuloksena säärten tilanne paheni niin paljon, että jossain vaiheessa tajusin ammattilaisunelmien pysyvän vain unelmina.

Tämä sai kuitenkin 15 vuotta sitten aikaan sen, että lähdin itse aktiivisesti etsimään tietoa ”penikkataudin” hoidosta. Hurahdin ihmiskehon toimintaan ja suorituskyvyn kehittämiseen täysin. Halusin olla se, jolta ihmiset saisivat apua. Se hurahdus johti lopulta töihin fysiikkavalmentajana / personal trainerina ja fysioterapeutin tutkintoon. Olen sen jälkeen kiertänyt ympäri maailmaa parhaissa koulutuksissa ja tapaamassa maailman parhaita fysioterapeutteja, personal trainereita ja fysiikkavalmentajia. Tavoitteena on aina ollut, että pystyisin paremmin auttamaan muita tekemään sitä mitä he rakastavat. Kivutta ja parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Muiden tekeminen onnelliseksi auttamalla heidät eroon kivuista ja vammoista tai heidän suorituskykyä ja hyvinvointiaan kehittämällä tekee myös minut onnelliseksi.

Siksi teen mitä teen.

Ja miten omat jalkani nykyään voivat? Penikat eivät ole vaivanneet moneen vuoteen, vaikka esimerkiksi viime kesänä (2020) tein enemmän juoksu- ja hyppyharjoittelua kuin koskaan ennen.

Jani

You-Are-My-Why

Varaa aika fysioterapiaan »

Tutustu personal training mahdollisuuksiin »

Koulutukset ja Workshopit »