Nordic Business Forum fysioterapeutin näkökulmasta

Pääsin tänä vuonna ensimmäistä kertaa osaksi Nordic Business Forumin tunnelmaa. Live-streamin kautta, mutta kuitenkin. Pari päivää oli siis pyhitetty ruudun tuijottamiselle siinä toivossa, että tapahtuma antaisi uusia ideoita yrityksemme ja palveluidemme kehittämiseen. Seuraavassa pari ajatusta joita parin päivän aikana heräsi näin fysioterapeutin lasien läpi katsottuna koko alaamme koskien.

img_8512

  • Fysioterapeuttien tärkein tehtävä on usein tehdä vaikutus ihmiseen. Vaikutuksella tarkoitan kykyä saada ihminen tekemään jonkinlainen muutos elämässään, tavoissaan tai liikkumisessaan. Tämä on aivan puhtaasti myyntiä ja markkinointia, vaikka se ajatuksena hieman inhottavalta saattaakin kuulostaa. Usein asian myymiseen ei riitä se, että vetoamme ihmisten järkeen. Haluaisimme uskoa niin, mutta valitettavasti se ei aina mene niin. Tästä voidaan ottaa esimerkiksi Apple ja iPhone: sen markkinointi ja menestys pohjautuu pitkälti tunteisiin vetoamiseen. Fysioterapiassa tähän törmää silloin tällöin siinä, että vaikka kuinka järjellä perustelisi miksi asiakkaiden kannattaa tai ei kannata joitain asioita tehdä, suosituksia ei noudateta. Syitä voi olla monia, mutta fysioterapeutin kykyä tehdä muutoksesta asiakkaalle merkityksellistä myös emotionaalisella puolella puhtaasti rationaalisen järkeilyn lisäksi ei pidä aliarvioida. Jos työmme on tehdä ihmisistä paremmin voivia ja terveempiä, työhön kuuluu myös muutoksen myyminen asiakkaalle. Vaikka kuinka haluaisi, siihen ei aina riitä järjelliset perustelut.
  • Informaatiota on saatavilla enemmän ja nopeammin kuin koskaan ennen. Tätä asiaa voidaan katsoa kahdelta kannalta: asiakkaan ja fysioterapeutin. Asiakkaan kannalta tässä on mielestäni hyvät ja huonot puolensa. Varsinkin näin hyvinvointibuumissa elettäessä, keskivertoasiakkaallamme on enemmän ja enemmän tietoa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Se on hyvä, sillä tietämys siitä miten jokainen voi omaan hyvinvointiinsa vaikuttaa on kasvanut. Huono puoli on siinä, että tuo lisääntynyt tietomäärä luo helposti illuusion omasta osaamisesta. Kun luulemme, että pystymme itse hoitamaan omat vaivamme foam rollin tai kuminauhojen tai tasapainolautojen ynnä muiden avulla, nousee kynnys asiantuntijan palveluiden ääreen hakeutumiselle. Tämä on joskus hyvä asia, mutta joskus tämä johtaa pään seinään hakkaamiseen ja vaivan pitkittymiseen turhan pitkäksi aikaa. Tästä päästään asiantuntijan, eli tässä tapauksessa fysioterapeutin rooliin tässä informaatiotulvassa. Tehtävämme on ehdottomasti pysyä kartalla median asiakkaillemme suuntaamasta informaatiosta, jotta pystymme aina pinnalla oleviin asioihin järkevästi ottamaan kantaa. Mahdoton tehtävämme on pysyä kartalla kaikessa uudessa ammatillisessa informaatiossa. Jos haluamme oikeasti pysyä asiantuntijan roolissa, on meidän pakko erikoistua johonkin fysioterapian erikoisalueeseen tarkemmin.
  • Erikoistuminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, ettei kukaan voi olla loistava kaikessa. Fysioterapeuttien, personal trainereiden, kiropraktikkojen, hierojien ja kaikkien muidenkin alan ammattilaisten pitää pystyä jättämään oma egonsa syrjään ja tiedostamaan oman osaamisensa rajat. Käytännössä tämän toteuttaminen vaatii hyvän yhteistyöverkoston rakentamista eri ammattikuntien välille tai toisiaan kunnioittavan tiimin luomista yrityksen sisälle ja sen ahkeraa hyödyntämistä asiakkaan parasta ajatellen. Jos yhteistyö ja luottamus toimivat kaikkiin suuntiin niin kaikki voittavat!
  • Informaatiotulvassa tulee väkisinkin vastaan myös virheellistä ja valheellista informaatiota, josta osa on varmasti tahatonta ja hyvää tarkoittavaa, mutta yhtä varmasti osassa on puhtaasti taloudelliset motiivit taustalla. Ihmisen tunteisiin vetoamalla saadaan myytyä kaikenlaista… Miten sitten voimme ”hyviksinä” tätä vastaan kamppailla? Yksinkertaisesti, meidänkin pitää näkyä. Jos haluamme näkyä, meidän pitää osata hyödyntää sosiaalinen media ja tarjota siellä sisältöä jota ihmiset haluavat nähdä. Facebook, Instagram ja Snapchat eivät ole enää vain nuorten ”hömpötystä” tai jonkin muun osaston hommia, vaan jokaista meitä koskevaa nykyhetkeä. Jos me emme kerro siellä omaa tarinaamme tavalla joka ihmisiä kiinnostaa, niin joku muu sen kyllä tekee.
  • Tulevaisuus alallamme näyttää osittain mielenkiintoiselta, mutta osittain myös hieman pelottavalta. Ja nyt ei puhuta jostain kaukaisesta tulevaisuudesta, vaan seuraavasta vuosikymmenestä. Ennusteet siitä, miten nopeasti teknologinen kehitys tulee muuttamaan lähes kaikkea elämässämme, mukaan lukien lääketieteen ja terveydenhuollon, jättää ilmoille kysymyksen myös fysioterapian tulevaisuudesta. Tuleeko meistä vain koneiden operoijia,  koneista meidän operoijiamme vai tarvitaanko meitä tulevaisuudessa nykyisessä roolissa ollenkaan? Miten tietotekniikan, tekoälyn, 3D tulostusten ja geenimanipulaation vaikuttaa meidän osaamisvaatimuksiimme? Se jää nähtäväksi…

Jotta voimme fysioterapeutteina luoda hyvän tuotteen ja palvelun, ovat nämä asiat lähitulevaisuudessa yhä isommassa roolissa. Uskon vahvasti, että pienet erikoisosaamista omaavat yritykset pystyvät yhä paremmin ja paremmin kilpailemaan asiakkaista isompien ja varakkaampien yritysten kanssa. Tämä on erittäin positiivinen asia, sillä kilpailuolosuhteiden tasoittuminen toivottavasti pakottaa koko terveys- ja hyvinvointialan nostamaan osaamisensa ja palvelunsa tasoa, jonka seurauksena on yksinkertaisesti tyytyväisempi asiakas.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s